Waarom TransforMAGIE?

Het ontstaan van TransforMAGIE

Nee: dit is geen schrijffout. En nee: ik bedacht de term niet zelf. Ik kwam hem tegen en hij liet me niet meer los. De magie en de lichtheid van transformatie. In de woorden van één van de wijze vrouwen uit mijn 'dream'team : "transformatie mag ook gezellig zijn".

Ik werk al meer dan 20 jaar als psycholoog en psychotherapeut. Alle studiekeuze testen (en later beroepskeuze testen, kerntalentenanalyse tot en met mijn Human Design profiel) wezen en wijzen nog steeds in die richting. Ik ben een "geboren coach", een natuurlijke gids voor anderen, een sensitieve leider, een persoon met een hart voor mensen, een empaat. 

Al bijna evenlang worstel ik met deze job. Ik ging op zoek naar meer kennis via opleidingen, supervisies en therapieën. Ik zocht en vond andere invalswegen (mindfulness, relaxatie, wandelcoaching, hartcoherentie, voeding). 

Het werd steeds duidelijker dat de opleidingen mij onbedoeld steeds verder weg brachten van mijn authentieke zelf. Ge¨ïnspireerd door mijn dreamteam leerde terug naar mezelf te luisteren in plaats van naar alle opgedane kennis en de "hoe het hoort"s. Ik leerde dat mijn magie er net in schuilt om het werk op mijn eigen manier te doen, door authentiek mezelf te zijn.